BANG BANG MENGUMUMKAN KEJUARAAN DUNIA: HADIAH UNTUK DIMENANGI!

Tahun yang penuh dengan Esports. Mobile Legends: Bang Bang telah mengumumkan Kejohanan Dunia mereka sendiri: M1 2019 dengan jumlah hadiah sebanyak $ 250,000.

Mobile Legends: Bang Bang adalah permainan berbilang pemain dalam talian (MOBA). Ia juga dikenali sebagai Strategi Masa Nyata (ARTS). Permainan ini menempatkan anda di peta persegi dengan 3 lorong. Setiap saluran merangkak untuk membantu anda mengalahkan sasaran lawan anda dan akhirnya mengalahkan pangkalan musuh.

Kejuaraan Legend Mobile 2019

Permainan MOBA

Mobile Legends Championships 2019 02
Peta biasa permainan MOBA / ARTS

ada masa ini, genre MOBA sangat popular di komuniti eSports, dan ia adalah dua permainan yang paling dimainkan: Dota 2 dan League of Legends. Digabungkan dengan tindakan dan faktor strategik, permainan MOBA sangat kompetitif dan seimbang. Undangan Antarabangsa 2019 telah mengesahkan berjuta-juta dolar dalam talian. Di samping itu, League of Legends mempunyai sistem yang kompetitif sepanjang tahun. Jelas, orang seperti gaya MOBA.

Mobile Legends Championships 2019 04
2019 Mobile Legends Championship 04
Orang seperti jenis permainan yang kompetitif ini

Oleh itu, permainan mudah alih “MOBA Mobile Legends: Bang Bang” seolah-olah telah menjadi salah satu sukan e-kompetitif di tempat kejadian. Dengan grafik 2.5D, MLBB kelihatan seperti versi mudah alih League of Legends. Tidak mengapa. Permainan mudah alih adalah keseronokan dan mudah dimuat turun.

Kedua-dua lelaki dan wanita mempunyai banyak pertandingan MLBB. Kolam hadiah gagal untuk mengejar gergasi e-sukan seperti Dota 2 dan LoL, tetapi masih terus berkembang.

Legend Mobile: Juara Dunia Ledakan

Dalam satu pengumuman baru-baru ini, pemaju dan penerbit Moonton mengumumkan Kejohanan Dunia 2019 yang bercita-cita tinggi mereka.

Mobile Legends Championships 2019 01
Kejuaraan Legend Mobile 2019
Moonton mengumumkan Kejuaraan Legenda Sedunia mereka: Bang Bang

Akibatnya, 16 profesional MLBB akan bersaing dalam Kejohanan Dunia M1 untuk hadiah $ 250,000. Pada masa ini, kebanyakan pasukan dari Asia kerana MLBB adalah yang paling popular di sini. Dua pasukan dari Eropah dan dua pasukan dari Amerika Syarikat akan menyertai Pertempuran Mobile Legends: Bang Bang.

16 pasukan layak mendapat kelayakan menerusi kejohanan tempatan. Pasukan di Malaysia, Singapura, Indonesia, Filipina dan Myanmar akan menerima undangan langsung dari MPL. Yang lain akan layak untuk kelayakan M1, yang akan diumumkan kemudian.

Mobile Legends Championships 2019 03
2019 Juara Legend Mudah Alih 03
Dapatkan bonus berdasarkan posisi terakhir

Pertandingan akhir akan diadakan di Kuala Lumpur, Malaysia. Siapa yang akan mengambil bahagian terbesar sebanyak $ 80,000? Hanya masa akan membuat keputusan.