G.I. Joe: Operation Blackout diumumkan untuk PS4, XB1, Switch & PC!

Sebuah game G.I Joe baru bernama G.I. Joe: Operation Blackout telah didedahkan dan merupakan team-based third-person shooter yang dalam pembangunan untuk Nintendo SwitchPCPS4, dan Xbox One. Pada saat penulisan, tidak ada kata-kata tentang versi PS5 dan Xbox Series X untuk permainan, tetapi tarikh pelancaran ditetapkan pada Oktober. Masih tidak jelas tentang nilai harga tepat untuk judul ini, tetapi grafiknya yang kelihatan ala-ala bajet menunjukkan bahawa ia mungkin lebih murah.

Di atas ialah reveal trailer pertama, (terima kasih IGN), yang mendedahkan bahawa game ini membolehkan pemain memilih daripada 12 watak berbeza yang terdiri oleh Team Joe dan Team Cobra. Bersama watak-watak ini ialah kempen 18 misi yang dapat dimainkan secara single-player atau melalui local split-screen co-op.

Selain itu, terdapat banyak mod PvP multiplayer yang disediakan untuk pemain cuba seperti King of the HillAssault, dan Capture the Flag. Kami juga dengar berita yang game ini mempunyai mode battle royale. Untuk kempen, ini memiliki jalan cerita asli, tetapi berdasarkan komik tahun 80-an yang mengharuskan anda menuju ke ibu pejabat Cobra dan USS Flagg. Setiap watak dalam permainan akan mempunyai gaya permainan yang unik dan bagi watak-watak yang boleh anda main, berikut adalah yang disahkan setakat ini:

  • Duke
  • Snake Eyes
  • Cobra Commander
  • Destro
  • Roadblock
  • Storm Shadow

Itu sahaja maklumat yang saya perolehi. Jangan lupa untuk tonton trailer pertama G.I. Joe Operation Blackout  di atas. Jika game ini tidak menarik perhatian anda, jenis game G.I. Joe apa yang anda ingin main?