Fortnite akhirnya meninggalkan akses awal kerana Epic melambatkan perkembangan Save the World

Selamatkan Dunia tidak akan dimainkan secara percuma

Mod permainan Battle Royale ikonik Fortnite menggegarkan dunia, dan hari ini, Epic Games telah mengumumkan bahawa ia akhirnya akan mengeluarkan label akses awal dari penembak bebas untuk dimainkan dan mod Simpan Dunia yang asli yang kurang popular. Epic juga mengumumkan bahawa Save the World akan terus menjadi judul berbayar yang terpisah dari Battle Royale yang dapat dimainkan secara percuma, dan dengan pelancaran “rasmi”, ia akan mula memperlambat pelepasan kandungan untuk Save the World.

Label akses awal untuk Fortnite sebenarnya adalah penahan sejak Epic Games pertama kali melancarkan Save the World pada bulan Mei 2017 sebagai tajuk akses awal berbayar – tetapi masih ada pada semua versi Fortnite hingga sekarang, walaupun itu mungkin permainan yang paling popular di dunia sekarang.
“‘Fortnite’ akhirnya mendapat pelepasan” rasmi “”

Save the World, permainan survival co-op – yang pada asalnya digambarkan sebagai gabungan Minecraft dan Left 4 Dead – sebenarnya mendahului spin-off Battle Royale yang jauh lebih popular (yang pada mulanya dilancarkan sebagai mod sekunder sebelum berubah menjadi percuma sendiri) main judul) oleh beberapa bulan. Selepas kejayaan mod Battle Royale Fortnite yang bebas untuk dimainkan, Epic telah merancang untuk menjadikan Save the World secara percuma, tetapi dengan pengumuman hari ini, nampaknya rancangan itu telah berubah kerana memperlambat pembangunan di Save the World sebagai gantinya.

Sebagai sebahagian daripada perubahan tersebut, Epic juga mengatakan bahawa ia akan memperlambat sokongan untuk kosmetik baru dari mode Battle Royale di Save the World – walaupun syarikat itu menjanjikan bahawa pemain dan barang-barang kosmetik yang ada akan terus berfungsi dalam kedua mod tersebut.

Epic juga telah mengumumkan bahawa Save the World akan beralih ke model bermusim di mana acara yang ada (seperti acara Frostnite musim sejuk) akan berulang setiap tahun pada jadual yang terpisah dari mod Battle Royale. Terdapat juga rancangan untuk musim “Ventures” yang akan menampilkan zon baru dan pengubah tambahan untuk membolehkan pemain terus maju dengan cara yang dapat diputar ulang, walaupun perinciannya masih tipis.