Ys: Kenangan Kajian Celceta PS4

Harapan yang dikurangkan datang ketika melompat ke permainan yang lebih lama. Masih jauh lagi harapan itu dikurangkan dengan permainan yang lebih lama dari perkakasan rendah dan begitulah juga dengan Ys: Memories of Celceta. Walaupun masih terguris pada gatal yang saya miliki untuk kandungan Ys yang baik, ia pasti membuatkan saya mahukan lebih banyak.

Dengan Yang Lama

Seperti yang saya nyatakan dalam tinjauan Vita saya, Adol Christin, protagonis Ys sejagat, menemui potongan ingatannya sepenuhnya di luar konteks. Momen-momen ini menambah banyak hal kepada Adol tanpa dia perlu mengatakan apa-apa. Saya ingat lebih mudah memaafkan naratif asas dalam bentuk mudah alih, tetapi saat-saat mengingatkan yang indah ini membuat saya berharap saya dapat melewatkan yang lain. Naratif secara keseluruhan baik-baik saja, tetapi sangat lemah jika dibandingkan dengan nugget memori kecil ini, terutamanya apabila anda harus membacanya di satu tempat di ruang tamu anda.

Port mudah alih

Sangat sedikit saat di Ys: Kenangan Celceta merasakan apa-apa yang kurang daripada port permainan mudah alih ke konsol rumah terkini. Pada masa yang sama, pelepasan ini juga merupakan kaedah kedua bagi pemain konsol untuk mendapatkan permainan. Oleh kerana cintanya untuk Vita telah merosot menjadi yang terbaik, mempunyai pilihan PS4 memberi manfaat kepada peminat yang ingin tahu dan juga francais, tetapi ia tidak akan kelihatan lebih mengagumkan daripada versi Vita.

Walau bagaimanapun, permainan ini mendapat banyak manfaat daripada kekuatan perkakasan tambahan PS4. Versi Vita mengalami masalah kadar bingkai yang konsisten semasa pertempuran, menjadikan beberapa pertarungan besar menjadi tayangan slaid dalam pertemuan paling tebal. Di sini, tidak ada yang menghalang peretasan dan pemotongan yang baik. Tempur adalah mentega halus.

Boleh dikatakan, pertempuran adalah sebab utama peminat terus kembali. Penglibatan menggabungkan prinsip pelaksanaan sederhana dengan ganjaran yang cukup untuk terus berjalan. Tidak perlu membuat apa-apa dalam permainan ini, tetapi saya selalu terperangkap dalam keinginan untuk membersihkan zon sebelum pergi – dan sering mendapati diri saya kembali untuk membersihkannya lagi. Permainan Ys selalu menjadi kehendak peminat, dan Kenangan Celceta memenuhi harapan itu.

Dua perubahan kecil lain adalah bagaimana permainan mengendalikan harta tanah tambahan TV dan bagaimana ia mengimbangi kekurangan kawalan sentuhan. Menggunakan kayu bedik membolehkan anda mengezum masuk dan memperkecilkan watak anda, membolehkan anda melihat lebih banyak peta. Butang pengawal yang berbeza kini ditugaskan untuk fungsi yang berbeza yang sebelumnya memerlukan sentuhan, seperti penggunaan inventori dalam perjalanan. Perubahan ini tidak mengurangkan atau meningkatkan permainan daripada yang asli, tetapi membantu membuat peralihan sedikit lebih mudah.

Ys: Kenangan Celceta Adalah Untuk Peminat

Saya akan selalu menganjurkan pelepasan semula permainan yang lebih lama kerana mereka memberi peluang baru kepada pemain baru untuk melihat apa yang mereka terlepas. Selain peminat Ys yang berdedikasi, Ys: Memories of Celceta bertujuan untuk pemain yang ingin tahu yang tidak berpeluang memainkannya sebelum ini. Judul Ys ini masih banyak yang ditawarkan, tetapi tidak mempunyai tahap kandungan yang diperlukan untuk klik. Versi ini sekurang-kurangnya memberi anda pilihan tentang cara bermain permainan ini, dengan pilihan ini yang paling dioptimumkan.