Ulasan Demon’s Tier + PS4

Demon Tier + mungkin terdengar seperti cara untuk menentukan peringkat setan kegemaran anda tetapi untungnya, ia adalah apa-apa. Sejujurnya saya tidak pernah mendengar permainan ini sehingga saya diberi peluang untuk menyemaknya. Setelah menonton treler dan kira-kira lima saat, saya tahu saya harus memainkannya. Saya sangat gembira juga. Saya suka roguelike. Saya suka seni piksel yang bagus dan permainan ini sangat menyeronokkan. Ia tidak pernah terlalu lama diterima, ia tidak pernah berbelit-belit atau kembung dan permainan ini adalah waktu yang hampir sempurna, arked, penjara bawah tanah yang merangkak. Ia hebat dan bahkan boleh didapati di PlayStation Vita, ingatkah itu?

Tembak, Rampas, Mati, Ulangi

Seperti yang mungkin anda sangka, Demon’s Tier + adalah crawler penjara bawah tanah yang dihasilkan secara rawak dengan elemen roguelike. Anda adalah sebahagian daripada kumpulan pahlawan. Anda boleh memilih dari banyak kelas seperti seorang Ulama, Penyihir, Ksatria, Pemanah, semuanya adalah generik secara komik, yang saya suka. Saya suka betapa kurang ajarnya Berserker dan bagaimana watak-watak itu berinteraksi ketika ceritanya terungkap. Tugas anda adalah untuk turun ke dalam, mengalahkan segala jenis binatang buas, dan membongkar apa yang terjadi pada raja tua dan cucu perempuannya.

Walaupun cerita dan watak bukan yang paling unik, cara cerita itu terbentang di antara tahap-tahap yang banyak anda jalani di penjara bawah tanah, cukup baik. Setiap larian yang anda miliki akan mendedahkan sedikit lebih banyak maklumat dan menambah sedikit pembunuhan dan penjarahan berterusan anda. Selain itu, ada tiga tahap permainan dan masing-masing mempunyai akhir gantian. Jadi walaupun ceritanya mungkin tidak mengejutkan, ini adalah sedikit gangguan semasa anda bermain.

Demon’s Tier + mempunyai gelung permainan yang sangat memuaskan dan direka dengan baik. Anda mempunyai usaha di setiap tahap untuk menyelesaikannya, sama ada membunuh segalanya, menjarah semua dada atau mencari musuh yang tersembunyi. Ini membuat setiap peringkat terasa berbeza dan itu membawa saya ke elemen menyeronokkan yang lain untuk permainan ini. Anda bertentangan dengan setiap tahap. Saya biasanya benci had masa tetapi ia dilaksanakan dengan baik di sini. Ia tidak terlalu ketat tetapi pastikan anda tidak terbayang dan terus berada di tepi tempat duduk anda. Terlalu lama menyelesaikan tugas anda dan penuai akan mengejar anda.

Roguelike Hebat yang Memberi Pemain Lebih Kawal

Salah satu perkara yang saya fikir membuat orang tidak suka dengan roguelik adalah jumlah mental yang sukar. Apa yang dilakukan oleh Demon’s Tier + adalah meletakkan sebilangan pembunuhan rawak itu ke tangan pemain. Daripada bergantung pada penurunan rawak untuk kesihatan atau kerosakan, pemain bebas memilih bagaimana mereka ingin wataknya maju, pada dasarnya menafikan salah satu sebab orang tidak menyukai genre tersebut.

Ya levelnya masih rawak, ya musuh dan pencarian adalah rawak, tetapi perkara-perkara yang benar-benar mempengaruhi perjalanan anda melalui permainan sepenuhnya berada di bawah kawalan anda. Berkali-kali bermain roguelik, saya terlalu lemah atau tidak mempunyai kesihatan yang mencukupi dan kerana di luar kawalan saya, kadangkala terasa tidak adil. Sekiranya anda terlalu lemah atau tidak mempunyai kesihatan yang cukup dalam permainan ini, itu adalah keputusan anda dan keputusan buruk anda.

Dalam setiap jangka, anda memperoleh dua mata wang. Emas adalah yang pertama, yang hanya dapat digunakan di dalam penjara bawah tanah dan ia dapat digunakan untuk meningkatkan statistik anda di antara setiap tahap. Anda boleh memilih lebih banyak kesihatan, lebih banyak kerosakan, lebih banyak pertahanan, jarak serangan yang lebih lama dan beberapa kategori lain untuk boot. Ini adalah sistem yang cemerlang yang membuat saya berasa seperti lebih mengendalikan nasib saya daripada kebanyakan permainan sejenis ini. Saya tidak pernah kecewa dengan penurunan secara rawak dan selalu merasa maju dengan baik.

Mata wang kedua adalah D-Tokens, yang merupakan mata wang peningkatan berterusan anda. Anda selalu bermula di pusat permainan, seperti kebanyakan roguelik. Di hab ini, anda dapat menghabiskan D-Tokens anda untuk watak, senjata, dan bahan habis pakai baru untuk digunakan pada masa akan datang. Anda boleh membuat senjata jika anda menemui cetak biru, anda hanya dapat membeli barang jika anda melarikan diri dengan T-Tens anda dan jika anda mati di kedalaman, anda akan kembali tanpa apa-apa. Nasib baik nampaknya pembangunnya mungkin peminat Dark Souls kerana anda boleh kembali ke kubur anda dalam jangka masa seterusnya dan menyelamatkan barang rampasan berharga anda. “Memuji matahari”.

Saya sangat menyukai gelaran permainan ini, sama ada saya menggunakan token saya untuk senjata baru, watak baru atau barang habis pakai, saya selalu merasakan, walaupun saya mengalami masalah buruk, bahawa saya terus berusaha untuk menyelesaikan permainan ini untuk pertama kalinya. Bahan habis pakai yang boleh anda beli adalah barang seperti ramuan yang boleh anda bawa tiga daripadanya. Tali boleh dibeli, yang digunakan untuk melarikan diri dari penjara bawah tanah dengan D-Tokens anda utuh. Mereka baik jika anda hampir mati dan ingin menjaga harta benda anda. Anda juga boleh membeli kunci perak untuk menyelamatkan tahanan dari dalam.

Masalah Yang Dikongsi Adalah Masalah Separuh

Kunci perak yang boleh anda beli sebelum setiap larian sangat penting. Walaupun anda dapat menemukan kunci gangsa di dalam ruang bawah tanah untuk dada besar di setiap tingkat, kunci perak digunakan untuk membebaskan tahanan yang dapat anda temukan berserakan sepanjang permainan. Setelah dibebaskan para tahanan ini bertindak seperti sahabat dan membantu secara besar-besaran dengan mengurangkan gelombang keganasan berasaskan piksel yang datang ke arah anda. Mereka sangat membantu dengan bos dan tahap akhir permainan di mana kekuatan api adalah kunci. Anda juga boleh meminta pemain lain untuk masuk dan membantu dalam kerjasama yang merupakan sentuhan yang bagus.

Senarai pencapaian juga bagus, bukan kerana kebanyakan orang mengambil berat tetapi saya suka senarai yang bagus untuk menjalani permainan yang saya nikmati. Di Demon’s Tier +, anda tidak perlu sesat dari bermain permainan dan anda tidak perlu menggergaji sama sekali. Selesaikan setiap peringkat permainan dan anda akan mempunyai hampir semua yang anda perlukan untuk trofi platinum berkilat yang bagus itu. Saya masih ada beberapa piala yang tersisa dan saya hanya bermain lebih dari sehari. Seperti yang saya katakan sebelumnya dalam tinjauan, permainan ini tidak akan pernah terlalu lama diterima dan pada masa saya menyelesaikan piala, saya akan mempunyai cukup banyak permainan. Sempurna.

Demon’s Tier + kelihatan dan terdengar persis seperti yang anda fikirkan seperti permainan indie roguelike. Ia mempunyai seni piksel yang indah, cutscenes 16 bit yang bagus, model watak piksel yang bagus dan soundtrack yang pelik. Saya suka kedua-duanya dan mereka bekerjasama dengan baik tetapi seperti yang kita semua tahu, runut bunyi seni piksel dan sekolah lama tidak sesuai dengan selera semua orang. Persembahan permainan seperti ini mengingatkan saya pada waktu yang lebih mudah, pulang dari sekolah untuk bermain di Megadrive saya dan tidak bimbang tentang bagaimana omong kosong dunia ini.

Salah satu Roguelik Kegemaran Saya Dalam Kenangan Terkini

Saya telah bermain, mengulas dan menikmati banyak roguelik baru-baru ini, tetapi ini adalah salah satu kegemaran saya. Dari gelung permainan yang direka dengan baik hingga peningkatan pemacu pemainnya, permainan ini memastikan anda tidak akan pernah selesai dengan kebiasaan yang biasa menikahi roguelik tetapi menyimpannya cukup untuk memastikan bahawa permainan masih segar dalam setiap larian. Permainan ini menyeronokkan dan tidak memerlukan masa yang lama untuk menyelesaikan keseluruhan permainan. Ia mempunyai senarai trofi yang bagus, perasaan atau kemajuan yang bagus, dan anda tidak akan pernah merasa tersekat di balik dinding yang dihasilkan secara rawak.

Demon’s Tier + kelihatan bagus, terdengar bagus, berprestasi sempurna dan saya memujanya. Ia sangat bagus. Bolehkah kita mempunyai lebih banyak roguelik arcade seperti ini? Ia murah, menyeronokkan dan tidak memerlukan berjam-jam dalam hidup anda. Apa lagi yang anda mahukan? Betul, saya perlu kembali ke sana, ambil beberapa piala terakhir untuk mendapatkan pengalaman yang sangat menyeronokkan dan sangat mengagumkan.