PlayStation membocorkan ikon Fortnite baru dan peta kelihatan dibanjiri

Sepertinya pemain Fortnite sedang menuju ke bawah musim depan selepas PlayStation mendedahkan ikon baru untuk permainan di kedai awal hari ini.

Ikon yang dikemas kini untuk Fortnite menggambarkan bus pertempuran melambung di atas peta, yang diliputi oleh lautan tanpa tempat menarik. Tetapi ada sebuah pulau kecil yang ditunjukkan di sebelah kanan ikon. Oleh itu, peminat menyimpulkan bahawa ikon ini meninjau musim Fortnite yang akan datang, yang dikhabarkan akan membanjiri peta.

Epic Games telah menggoda bahawa peta Fortnite akhirnya akan dibanjiri untuk beberapa waktu. Pada awal Mei, para peminat menemui genangan air yang tersebar di peta, yang menggambarkan musim bertemakan air Fortnite berikutnya.

Tetapi peminat memperhatikan bahawa pulau kecil ini yang ditunjukkan dalam pratonton mungkin sama dengan yang dipaparkan dalam filem pendek Desert Island Flare Fortnite, yang dirilis pada 21 Jun 2019. Dalam video tersebut, Jonesy yang curang berusaha menurunkan bendera pertempuran menggunakan pistol suar tetapi akhirnya memusnahkan bas, menyingkirkan semua pemain, dan memperoleh kemenangan kemenangan.

Peminat lain telah menyatakan bahawa pulau itu mempunyai persamaan yang luar biasa dengan yang dilihat dalam lagu tema SpongeBob SquarePants, tetapi kami tidak menyangka akan ada crossover dalam masa terdekat.

Walaupun tema untuk musim depan belum dikonfirmasi, sepertinya kita sedang menuju ke bawah air. Peminat tidak perlu menunggu lama sejak Fortnite Bab Dua, musim tiga akan dilancarkan pada 11 Jun setelah ditangguhkan bulan lalu.