Cara Menjadi Lebih Baik dalam Chess Rush: Panduan Pantas Memenangi Perlawanan

Menjadi master catur sejati.

Oleh Freddy Tan

 Posted July 17, 2019, 4:39 pm

Dua minggu yang lalu, gergasi permainan dan pencipta PUBG Mobile, Tencent Games mengeluarkan permainan penggemar kereta mereka sendiri – Chess Rush . Tersedia pada kedua-dua peranti iOS dan Android, permainan ini sama dengan tajuk-tajuk lain dalam genre yang sama, seperti Dota Auto Chess, Underworld Valve dan League of Legends ‘Teamfight Tactics, di mana permainan mengatasi anda terhadap 7 lawan dalam satu siri pertempuran automatik .

Semua pemain perlu memasang kepingan atau komposisi pahlawan terbaik dengan membeli mereka dari sebuah kedai, tangkapan itu, semua potongan mempunyai jumlah tertentu di kolam yang lebih besar, dan anda hanya boleh mendapatkan 5 buah rawak pada setiap pusingan. Nah, itulah sehingga anda menghabiskan lagi 2 emas untuk menggulungnya. Singkatnya, penunggang auto adalah genre permainan yang menarik yang mungkin baru tetapi sangat ketagihan dan taktikal, kerana penyatuan sempurna nasib, strategi, kedudukan dalam mekanik permainan mudah difahami tetapi sukar untuk menguasai.

Dalam artikel hari ini, kita akan melihat beberapa tip dan helah yang akan membantu anda memperbaiki permainan anda dan peluang untuk mendominasi papan. Ambil perhatian bahawa panduan ini bertujuan untuk pemain yang mempunyai pemahaman antara genre atau permainan, jika anda seorang pemula yang lengkap, lihat artikel pengenalan kami di Chess Rush.

Ketahui apa yang boleh dilakukan oleh setiap pahlawan dan sinergi mereka

Pengetahuan adalah kuasa. Tidak kira betapa baiknya anda berada dalam permainan strategi lain, jika anda tidak tahu apa-apa tentang unit yang berjuang untuk anda dan terhadap anda, anda ditakdirkan untuk gagal. Sama seperti peribahasa Cina “知己知彼, 百战百胜”, yang secara kasar diterjemahkan kepada “Ketahuilah musuhmu, tahu diri kamu, dan dalam setiap peperangan kamu akan menang”, sangat penting untuk mengetahui kekuatan dan kelemahan semua keping .

Rush Chess kini memaparkan senarai besar 50 orang wira, anda boleh belajar tentang kebolehan, kelas dan sinergi bangsa mereka dengan hanya mengetuk ikon wira di sebelah kiri bawah menu utama, dan anda akan mempunyai seluruh perpustakaan untuk anda mencerna . Selepas itu, anda akan dapat membentuk beberapa komposisi pasukan impian di kepala anda dan mempunyai rasa counter kasar untuk pelbagai strategi menentang.

Dengan pemahaman yang hebat tentang kolam wira juga membantu anda merumuskan pelan sandaran dan apabila anda perlu berputar, kerana anda tidak semestinya bernasib baik untuk mendapatkan kepingan yang anda inginkan. Ingatlah bahawa peminat kaum atau kelas hanya akan berkuatkuasa berdasarkan kepada wira yang unik, contohnya, meletakkan dua Bangar di papan tidak dianggap sebagai dua pahlawan.

Di antara setiap pusingan, jika anda tidak pasti tentang wira yang mana dan bentuk pembentukan apa yang akan ditubuhkan untuk pertempuran seterusnya, anda sentiasa boleh mengklik pada butang wira yang disyorkan, atau menggunakan ciri pembentukan yang disyorkan. Walau bagaimanapun, AI kadangkala boleh diramalkan dan mungkin tidak mencadangkan komposisi pasukan terbaik yang mungkin, jadi menganggapnya sebagai rujukan dan bukan penyelesaian yang pasti.

Mana Crystal – Minat, pengalaman, bayaran balik dan banyak lagi

Mana Crystal adalah sumber ekonomi utama di Chess Rush, dan ia boleh digunakan untuk membeli pahlawan, pemilihan wira yang lebih segar dan perdagangan untuk pengalaman. Oleh itu, adalah jelas bahawa anda ingin mempunyai banyak Kristal Mana mungkin, jadi berikut adalah beberapa cara yang berbeza untuk mendapatkan pendapatan dalam permainan:

  • Pusingan – Pada awal setiap pusingan, anda akan diberikan jumlah yang ditetapkan Mana Crystal (dari dua hingga lima hingga setiap pusingan) untuk dibelanjakan
  • Faedah – Setiap pusingan anda akan mendapat Mana Mana tambahan untuk setiap sepuluh emas yang anda miliki dalam simpanan anda. Walau bagaimanapun, anda hanya dapat memperoleh maksimum lima kristal setiap pusingan, oleh itu biasanya pilihan yang lebih baik untuk menghabiskan kristal yang berlebihan untuk mengembara untuk mendapatkan bahagian yang lebih baik atau membeli XP tambahan untuk meningkatkan tahap lebih cepat.
  • Kemenangan – Apabila anda mengalahkan mana-mana pemain lawan, anda akan diberi ganjaran Mana Crystal tambahan.
  • Menang atau Kurangkan Jalur – Semakin lama anda mengekalkan kemenangan atau kehilangan coretan, semakin banyak kristal tambahan yang akan anda dapatkan. Sehingga maksimum tiga kristal setiap pusingan boleh diperolehi dengan cara ini.
  • Bayaran balik – Anda juga boleh mendapatkan wang tunai di wira yang tidak diingini atau menjualnya dalam sekeping untuk dana cepat untuk mencapai ambang kepentingan (pendaraban sepuluh kristal) atau hanya kerana anda merasa seperti itu. Ambil perhatian bahawa, anda boleh mengembalikan unit untuk jumlah kristal yang sama pada asalnya untuk semua peringkat 1 unit, tetapi unit 2-bintang dan ke atas 2 akan menjatuhkan kadar diskaun. Sebagai contoh, menjual tahap 2 Totemface satu kos akan menjatuhkan harga penuh sebanyak 3 kristal, tetapi menjual Scourge dua tingkat 2 hanya akan mengembalikan 4 kristal dan bukannya 6.


Seperti semua permainan kereta api, Chess Rush pada dasarnya adalah pertempuran pengurusan sumber (dan nasib). Seperti banyak kristal yang sama dengan peluang yang lebih baik untuk melancarkan barisan terbaik, ia membolehkan anda untuk mendapatkan wira bertaraf tinggi yang lebih tinggi di pertengahan permainan pada kadar yang lebih tinggi daripada lawan yang lebih miskin.

Ia sangat baik untuk kehilangan awal

Lambat dan mantap memenangi perlumbaan mungkin tidak selalu berlaku untuk Chess Rush jika anda tidak mempunyai kepingan awal yang kuat untuk menguasai dan mengekalkan coretan menang. Ya, anda boleh menguji nasib anda dengan mengulangi agresif dalam permainan awal untuk muncul di atas, atau cuba berebut barisan yang cukup baik untuk bersaing.

Setelah mengatakan bahawa, jika anda tidak pasti tentang unit anda, ada masa, mungkin lebih baik untuk terus hilang. Memandangkan anda boleh mengaktifkan klausa yang hilang dengan berturut-turut dengan kehilangan tiga perlawanan berturut-turut untuk mendapatkan tiga kristal tambahan setiap pusingan. Strategi ini secara amnya dirujuk sebagai taktik “terbuka” atau 空城 计 jika anda biasa dengan ahli strategi Tiga Kerajaan epik, Zhuge Liang.

Memahami kira-kira berapa banyak kehidupan yang akan dikenakan kepada anda setiap pertempuran akan menentukan bagaimana “terbuka” anda mahu menyimpan kubu anda terbuka. Lazimnya, saya akan mengesyorkan menjejaki lembaga 2-3 pemain terakhir dan memastikan bahawa tentera anda lemah atau hampir sama dengan mereka untuk mengekalkan rentak kalah. Anda mungkin tidak mahu menyesuaikan strategi ini pada pertengahan permainan, kerana lebih sukar untuk mengawal jumlah hidup yang hilang dibandingkan dengan permainan awal.

Titik pemotongan yang baik adalah: a) ketika anda mencapai 50 deposit kristal dan di atas atau b) apabila anda benar-benar yakin tentang bangku simpanan anda bahawa apabila anda memasang kekuatan penuh anda, tahap kuasa anda berada di sana di atas 3.

Kuantiti melebihi kualiti

Secara teknikalnya, anda hanya boleh meletakkan maksimum 10 keping di papan, tetapi, bagaimana jika anda boleh mempunyai lebih banyak unit daripada 10? Idea di sini adalah untuk mengumpulkan senarai yang diisi dengan pemanggil dan banjir medan perang dengan nombor. Taktik pemanggil sangat berkesan jika anda menghadapi lawan dengan tidak banyak unit AOE.

Untuk mencapai kecemerlangan dalam strategi ini, selain mengumpul kepingan yang sesuai, adakah anda mempunyai kakitangan Spellbane? Peralatan mempercepat pemanggil kerana ia menambah mana tambahan kepada pemanggil berdasarkan kerosakan yang mereka lakukan. Dan anda ingin memberi keutamaan kepada unit peralatan seperti Werewolf dan Nightowl.

Sekiranya anda ingin menjadi Summoner tuan, anda juga harus bekerja di bonus Beast 4-piece, untuk memaksimumkan output kerosakan untuk semua sekutu (termasuk saman anda).

Permulaan yang kuat adalah asas yang baik

Sekiranya anda tanah individu yang sangat berdaya saing, anda sangat keras kepala kerana tidak kehilangan seperti saya sendiri, anda mahu mengejar wira permulaan yang terbaik untuk merobek lawan anda dalam permainan awal.

Berikut adalah beberapa unit permulaan individu terbaik untuk memastikan dominasi:

  • Bangar (Furry, Warrior)
  • Icetusk (Beast, Warrior)
  • Totemface (Goblin, Sorcerer)
  • Wukong (Furry, Warrior)
  • Scourge (Demon, Rider)

Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai peluang untuk menggabungkan dua bintang dalam mana-mana unit dalam 3 pusingan pertama, mengutamakannya. Ia juga boleh diterima reroll sekali atau dua kali di suatu tempat di sekitar kelima hingga pusingan ketujuh untuk memperoleh beberapa dua bintang. Sinergi awal yang terbaik akan menjadi tiga Cyborgs unik atau tiga Warriors dengan 2 Furries (yang memberikan perisai kepada semua Furries) atau kombo Beast (yang meningkatkan serangan serangan semua sekutu) dengan pusingan 4.

Bergantung kepada nasib anda, jika anda mempunyai lembaga dan bangku yang layak, saya kadang-kadang akan membeli XP pada pusingan 4 untuk mencapai tahap 4. Dengan cara ini, anda harus mempunyai satu lagi unit di atas papan daripada kebanyakan lawan yang masih berada di level 3.

Jangan stash barangan anda terlalu lama

Sesetengah dalang taktikal mungkin tidak bersetuju dengan tip ini, dan menegaskan bahawa “Saya pasti akan mendapat unit yang lebih baik untuk Tombol Terlalu II ini,” sesuai dengan diri anda jika anda sudah memenangi pertarungan. Jika tidak, buka peti besi dan melepaskan peralatan berkilat pada wira anda.

Ia adalah matematik mudah, tahap 1 Knight Templar dengan Perlengkapan Perlindungan Saya pasti tangki daripada Tahap 1 Templar Knight tanpa item. Dan kadang-kadang, satu item tambahan yang akan menjadi faktor utama yang menyebabkan anda perlawanan. Setelah mengatakan itu, pastikan untuk menyesuaikan item berdasarkan kelas dan pembentukan dalam jadual pertempuran anda.

Anda juga mungkin ingin berfikir tentang menumpuk item pada satu atau dua pahlawan daripada menyebarkan barang, terutama jika anda mempunyai unit yang berpotensi membawa pasukan dengan sendirinya atau tangki yang dapat menahan banyak musuh.

Eksperimen dengan pembentukan dan kedudukan

Pikirkan Catur Rush sebagai permainan bola sepak atau ragbi, dan catur catur yang anda miliki adalah pemain anda. Anda akan mahu kereta kebal atau fodders (pengisi yang boleh dikorbankan untuk tujuan yang lebih besar) untuk memimpin garis, manakala wira anda dengan DPS yang berkisar atau kem-kem kastor di belakang.

Apabila anda mempunyai sejumlah besar dalam permainan, kami sangat menyarankan anda untuk mengelirukan dengan formasi anda, daripada mengatasi garis depan dengan semua barisan pemain barisan untuk melengkapkan nuker anda melalui pembentukan kotak sudut, eksperimen dan kreatif!

Ia sering berkesan untuk mempunyai unit separuh tangki yang akan diletakkan di jauh, ini adalah untuk melawan pembunuh yang menentang di mana mereka boleh melompat di barisan hadapan anda dan terus ke kerongkongan unit DPS licin anda.

Apabila menghadapi lawan dengan AOE, juga bijak untuk menyebarkan pembentukan anda. Oleh itu, ingatlah untuk sentiasa memberi perhatian kepada papan lawan, belajar apa yang mereka ada dan sediakan dengan sewajarnya.

Itu untuk masa sekarang tetapi pastikan untuk menyemak semula kemudian, kerana kami akan mengemaskini panduan ini dengan kemas kini dan patch Catur Rush masa hadapan. Buat masa ini, dapatkan semua petua dan kiat ini, kemudian praktikkan, amalan dan amalan. Mudah-mudahan, dengan sedikit pengalaman dan kesabaran, anda akan menjadi master Chess Rush dalam masa yang singkat.

Anda boleh memuat turun Chess Rush dari Apple App Store dan Google Play Store , dan bermain secara percuma.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Chess Rush, sila lawati halaman utama laman web rasmi, Facebook dan Twitter.

Laman web: https://www.chessrushgame.com/

Facebook: https://www.facebook.com/ChessRushOfficial

Twitter: https://twitter.com/PlayChessRush