Kemaskini World of Warcraft

Kemaskini World of Warcraft 8.3 Menambah Dua Rupa Baru dan Eldritch Horrors

Kemas kini WoW seterusnya akan datang dalam keadaan panas.

Oleh Matt Kim

Dikemaskini Oct. 8, 2019, 8:24 pagi

Dihantar pada 8 Oktober 2019, 8:16 pagi

Blizzard baru sahaja mendedahkan kemas kini seterusnya untuk World of Warcraft: Battle for Azeroth. Dalam kemas kini pemaju baru, pengarah WoW Ion Hazzikostas berkongsi tetapan eldritch untuk Update WoW 8.3: Visions of N’Zoth, yang juga akan datang dengan dua perlumbaan dimainkan baru.

Kemas kini 8.3 memperkenalkan dua perlumbaan Allied yang baru dimainkan: The Vulpera untuk Gerombolan, dan Mechagnomes untuk Perikatan. Allied Races adalah perlumbaan unik di WoW yang memerlukan pemain untuk memaksimumkan reputasi puak mereka sebelum memulakan watak Race Sekutu yang baru. Kedua-dua perlumbaan diperkenalkan sebagai perlumbaan yang tidak dapat dimainkan dalam Battle for Azeroth , tetapi secara rasmi akan tiba di Kemas Kini 8.3.

Pertempuran untuk Azeroth mengambil tepat selepas peristiwa utama pembaharuan besar terakhir Legion, yang melihat Titan Sargeras dipenjarakan – tetapi tidak sebelum dia menjunam pedang ke Azeroth sendiri. Luka yang mengakibatkan planet ini mula berdarah darah “darah kehidupan” yang mengukuhkan bahan yang kini dikenali sebagai Azerite. Bahan yang mengagumkan ini meningkatkan keinginan dan keupayaan mereka yang memilikinya, menjadikannya sumber yang sangat berharga dan meningkatkan ketegangan antara puak-puak ketika mereka bersaing untuk mengawalnya. Taruhannya semakin tinggi apabila anda menyadari bahawa Azeroth sendiri mati akibat bilah raksasa yang tertanam ke dalam hati Silithus.

Kedua-dua perlumbaan baru itu hanya satu daripada perkara yang diumumkan dalam kemunculan pemaju 18-minit kejutan hari ini untuk WoW: Battle for Azeroth. Hazzikostas mendedahkan bahawa bab seterusnya untuk Battle for Azeroth mengambil selepas Update 8.2 ketika Allah Lama N’zoth akhirnya dibebaskan.

Pemain akan menceburi dimensi Eldritch untuk memerangi raksasa Lovecraftian dalam dunia baru. Ciri utama kemas kini ialah Serangan di Uldum dan Vale of Eternal Blossoms.

Apabila Serangan terjadi di salah satu daripada dua zon zon itu akan berubah secara fizikal dan “melimpah dengan letnan yang kuat dari N’zoth.” Akan ada pencarian dan tujuan terhad masa semasa serangan dan peluang untuk khazanah dan hadiah lain.

Terdapat juga kandungan pemain tunggal baru yang dipanggil Horrific Visions yang pemain boleh menjalankan sendiri, tanpa pemain lain. Kempen solo ini berpusat di sekitar potensi yang berpotensi di mana N’Zoth menang dan mengubah Stormwind dan Ogrimmar.

Pada World of Warcraft: Front klasik , Hazzikostas mendedahkan bahawa Blizzard akan melepaskan dire Maul penjara secara berasingan pada minggu-minggu mendatang. Penjara bawah tanah pada asalnya ditetapkan untuk dibebaskan bersama ciri-ciri lain sebagai sebahagian daripada pelancaran Fasa 2 tetapi sebaliknya akan mengalahkan ciri-ciri seperti World Bosses dan Sistem Kehormatan.

Lihat World of Warcraft IGN : Pertempuran untuk Azeroth wiki untuk liputan lebih lanjut mengenai pengembangan MMO terbaru Blizzard. Kemas kini 8.3 akan dikeluarkan pada WoW Public Test Server pada hari ini.

Anda tidak perlu menunggu sehingga Blizzcon 2019 mengetahui tentang kemas kini utama World of Warcraft seterusnya kerana Blizzard hanya pergi ke depan dan mengejutkan semua orang dengan video 18 minit yang mendedahkan Kemas Kini 8.3, Visions of N’zoth, yang akan tiba di beta pelayan hari ini dan, saya menjangkakan, akan dilancarkan sepenuhnya pada awal tahun depan.

Seperti semua kemas kini utama, Visions of N’zoth akan memperluaskan dunia dan sistem Pertempuran untuk Azeroth, tetapi tema utama kemas kini ini adalah melawan Old God N’zoth yang, setelah kemuncak kemaskini 8.2, telah dibebaskan membawa kekacauan dan kemusnahan kepada Azeroth. Dengan tampalan 8.2.5 baru-baru ini, perang antara Perikatan dan Gerombolan telah sampai pada kesimpulannya yang damai, jadi sekarang pertempuran untuk Azeroth menentang N’zoth dan kroninya yang menyeramkan.

Salah satu ciri baru yang terbesar yang datang pada 8.3 adalah Serangan yang akan berlaku di dua zon baru: Uldum dan Vale of Eternal Blossoms. Pemain lore minda akan mengetahui bahawa kedua-dua zon rumah Titan kemudahan kuno itu adalah benteng yang berguna terhadap Tua Lama seperti N’zoth, jadi dia menghantar tenteranya ke sana untuk memusnahkan mereka dan dengan itu ada harapan untuk menghentikannya.

Serangan ini terdengar seperti mereka akan bermain seperti Invasions Demonik dari Legion dan Serangan Asuhan dari Battle for Azeroth. Semasa waktu yang ditetapkan, salah satu daripada dua zon itu mungkin diserang oleh Empayar Hitam N’zoth. Apabila ini berlaku, zon itu akan berubah secara fizikal, mencari petualangan sensitif masa dan objektif dinamik bagi pemain untuk menyelesaikannya untuk membantu mencegah serangan itu. “Apabila Serangan aktif, zon itu akan meluap dengan letnan kuat N’zoth, musuh untuk mengalahkan, harta karun untuk mengungkap, teka-teki untuk diselesaikan, dan banyak lagi,” kata pengarah permainan Ion Hazzikostas.

Ganjaran dari Assaults memainkan satu lagi ciri baru yang dipanggil Horrific Visions, satu pengalaman baru yang baru yang anda boleh “bekerja dengan sendiri tanpa memerlukan sekumpulan pemain bawah tanah, atau penyerang, atau kumpulan pertempuran di sebelah anda.” Penglihatan-penglihatan yang mengerikan ini adalah pandangan masa depan pada apa yang akan berlaku di ibu kota utama Stormwind dan Ogrimmar jika N’zoth menang dan bertindak sebagai tantangan solo setanding dengan Legion’s Mage Tower.

Kedengarannya seperti penjara bawah tanah solo yang anda maksudkan untuk berulang kali cuba, setiap kali mendapat sedikit lagi dan lebih jauh sebelum kuasa rasuah N’zoth memaksa anda melarikan diri. Untuk membantu bertahan, anda akan mendapat tudung Legenda baru yang bertindak sebagai perisai ajaib terhadap kengerian N.zoth, membiarkan anda menanggung Visi Horrific untuk lebih lama. Setiap kali anda berani penglihatan, anda membawa kembali sumber yang memberi kuasa kepada tanjung anda yang disesuaikan, membantu anda menceburkan diri ke dalam mimpi buruk. Anda juga boleh membawa sehingga lima orang teman bersama anda dan seluruh pengalaman akan secara lancar, tanpa mengira kelas apa yang anda bermain.

Sudah tentu, semua ini membawa kepada serbuan baru terhadap N’zoth sendiri. Terletak di Bandaraya Nyaking Ny’alotha, serangan 12-bos ini “yang memperlihatkan kemegahan penuh Empayar Hitam.”

Terdapat lebih banyak lagi yang meliputi Hazzikostas dalam video di atas juga. Dia mengusik sistem penaikkan gear baru yang mungkin menggantikan Titanforging yang berperang yang kadang-kadang secara rawak meningkatkan sekeping rampasan untuk menjadikannya lebih kuat dan Heart of Azeroth akan diperluas dengan lebih banyak tahap dan pilihan penyesuaian. Sementara itu, Vulpera dan Mechagnomes menyenaraikan dua perlumbaan yang boleh dimainkan baru untuk Gerombolan dan Perikatan masing-masing. Rumah Auction juga mendapat jumlah kerja semula.

Ia banyak untuk dilindunginya-tetapi itulah apa yang membuat kemas kini seperti ini begitu menarik. Walaupun Visions of N’zoth tidak mempunyai tarikh pelepasan, saya rasa ia tidak akan sampai awal tahun depan (walaupun mungkin lebih awal). Hazzikostas berkata ia sepatutnya hidup di pelayan beta PTR hari ini untuk pemain cuba.

Sungguh menggembirakan begitu banyak didedahkan di hadapan Blizzcon 2019, yang bermula pada 1 November. Kemungkinan besar kita akan melihat lebih mendalam mengenai kemas kini baru ini, tetapi harapan saya ialah pengumuman pengembangan seterusnya akan berlaku.