Dota 2 kejohanan The Summit S11

Kejohanan akan bermula pada 07 November
Hadiah Pool $300,000

Maklumat Umum
Hadiah Pool

Minor pertama musim DPC 2019-2020. Di luar Sidang Kemuncak ini membawa penyerahan kesebelas Sidang Kemuncak Dota. Lapan pasukan dari seluruh dunia akan menuju Los Angeles, California untuk bersaing untuk mata DPC, sekeping hadiah $ 300,000, dan slot di MDL Chengdu Major.

Penaja: BeyondTheSupport, Litar Dota Pro, Monster, Sennheiser

Imej oleh @MonsterGaming

Kejohanan pertama Liga Larian Dota Pro 2019-2020 akan bermula pada 7 November 2019 dengan Sidang Kemuncak DOTA. Lapan pasukan dari enam wilayah Dota akan bersaing dengan $ 300,000 dan peluang untuk bermain di MDL Chengdu Major.

Dua pasukan dari rantau CIS dan Eropah mempunyai dua slot dan Amerika Utara, Amerika Selatan, China, dan SEA mempunyai satu slot. Kedudukan tertinggi empat pasukan yang tidak berjaya ke MDL Chengdu Major dari kelayakan yang dimainkan dalam pendaratan penghapusan berganda untuk slot pada kejohanan Minor pertama.

Berikut adalah rekap semua tindakan dari kelayakan tertutup.

AMERIKA UTARA

Quincy Crew, Team Xolotl, Demon Slayers, dan Team Plus adalah empat pasukan yang menyertai.

Quincy Crew yang baru ditubuhkan menyaksikan saudara Hassan, Suma1L dan Newbee.Yawar menyertai pasukan bersama Newbee.CCnC, Newbee.MSS, dan FWD.SVG untuk pasukan super NA baru. Ramai yang mengharapkan pasukan ini berbuat baik dan membuatnya kepada Majors tetapi kalah kepada J.Storm dalam siri terakhir kelayakan Utama.

Quincy Crew adalah liga di atas pertandingan dalam kelayakan ini dan pergi 7-1 sepanjang jalan ke kelayakan. Sumail dan CCnC menggabungkan 72 pembunuhan, 3 kematian, dan 73 assist dalam kemenangan 3-0 ke atas kemenangan Demon Slayers.

Sumail meninggalkan pasukan tidak lama selepas kelayakan dan Quincy Crew menggantikannya dengan SabeRLight- dengan pinjaman dari Team Singularity sebagai kedudukan 3 dan Yawar kembali ke peranan membawa.

AMERIKA SELATAN

paiN Gaming, Incubus Gaming, NoPing Esports, dan Furia adalah empat pasukan Amerika Selatan yang bermain untuk satu tempat di Sidang Kemuncak DOTA 11.

Kelayakan ini adalah pertunjukan di Brazil kerana ketiga-tiga pasukan yang bukan yang pertama dihapuskan menampilkan semua pemain Brazil. Incubus Gaming mempunyai skuad campuran campuran Peru dan Bolivia tetapi mereka pergi 0-4 ke penghapusan.

NoPing e-sports yang mempunyai lima pemain veteran Dota 2 termasuk sora dan Chaos.Kingrd mengetuk paiN Gaming ke pendakap bawah dan kemudian mengalahkan FURIA Esports pada pusingan ke-2 untuk menjuarai final. FURIA Esports mempunyai Chaos.tavo dan paiN.Duster tetapi dalam siri itu pasukan yang memilih Faceless Void memenangi semua tiga perlawanan. FURIA Esports memilihnya terlebih dahulu dan memenangi satu perlawanan tetapi E-sukan NoPing memilihnya dalam dua atau tiga perlawanan untuk maju.

Dalam paiN Gaming yang lebih rendah pendakap pergi 4-0 untuk memastikan perlawanan dendam mereka terhadap NoPing e-sukan. Final grand adalah satu pesta bertempur dengan setiap pasukan melewati kemenangan ke belakang dan sebagainya. Permainan 1 adalah kemenangan 28-3 untuk paiN Gaming, permainan 2 adalah kemenangan 40-24 untuk NoPing, permainan 3 adalah kemenangan 42-26 untuk NoPing, permainan 4 adalah kemenangan 23-12 untuk paiN, dan permainan 5 adalah 27- 5 kemenangan untuk paiN.

EROPAH

Kelayakan ini mempunyai dua pasukan yang membuatnya menyertai kejohanan DOTA Summit 11. Ninjas di Pajamas, Ad Finem, Team Singularity, dan Ascomanni adalah pasukan Eropah.

Ninjas di Pajamas adalah pasukan yang paling berpengalaman dan berpengalaman pada kelayakan ini dan ia menunjukkan ketika mereka pergi 4-0 dan tidak pernah mempunyai kekurangan bersih selepas 20 minit dalam permainan mereka.

Final braket bawah bagaimanapun merupakan siri lima permainan epik antara Ad Finem dan Team Singularity.

Ad Finem meletakkan pasukan ke-2 pada 2016 Boston Major dan skuad yang sama menyertai pasukan untuk bermain di musim baru. Pasukan Singularity mempunyai lima pemain MMR tinggi Eropah tetapi mereka tidak pernah melihat banyak kejayaan dalam senario profesional.

Satu permainan dibuang oleh Team Singularity. Dalam 1 jam 13 minit permainan, Team Singularity mempunyai kelebihan bersih 26,000 emas pada satu titik tetapi dari 60 minit seterusnya, semuanya Ad Finem ketika mereka membunuh Pasukan Singularity 14 kali manakala Team Singularity membunuh Ad Finem hanya 10 kali. Ini membawa kepada pergerakan emas yang besar termasuk kejatuhan Divine Rapier, yang akhirnya membawa kemenangan kemenangan untuk Ad Finem.

Permainan dua dan tiga adalah kemenangan oleh Team Singularity dan yang boleh membawa kepada kemenangan 3-0 untuk Team Singularity, malangnya permainan dalam 1 memberikan harapan Ad Finem dalam permainan 4 dan 5 dan mereka menyampaikan kemenangan kemenangan 3-2 .

CIS

CIS mempunyai dua slot kelayakan dengan pasukan Lama tetapi Gold but Gold tetapi Emas, HellRaisers, Virtus.pro, dan jfshfh178 menyertai penyertaan penghapusan berganda.

Virtus.Pro adalah pasukan yang paling berpengalaman dan terkenal tetapi setelah kehilangan tiga pemain dari jadual asal mereka, mereka cukup banyak pasukan baru. Mereka masih beraksi 4-0 untuk ke kejohanan Summit 11.

Walaupun kemenangan mereka, ia diumumkan bahawa Virtus.Pro tidak akan menghadiri Sidang Kemuncak 11 dan Beyond the Summit menyatakan mereka bekerja dengan jfshfh178 untuk menggantikan mereka.

HellRaisers diturunkan ke pendakap bawah dengan jfshfh178 dan kemudian tidak terkalahkan untuk mendapatkan slot ke-2 pada kejohanan Summit 11.

Setiap siri dalam kelayakan CIS adalah menyapu dengan pasukan yang memenangi setiap siri yang tidak pernah kehilangan permainan.

CHINA

Wilayah yang paling kompetitif di semua Dota menampilkan empat skuad terbaik yang bermain untuk satu slot di Sidang Kemuncak 11. Royal Never Give Up, INVICTUS GAMING, Newbee, dan CDEC tidak dapat memenuhi syarat untuk MDL Chengdu Major sehingga mereka ‘ perlu memenangi Sidang Kemuncak 11 kecil untuk bermain di negara asal mereka.

Invictus Gaming dan CDEC Gaming terbukti menjadi pasukan teratas pada kelayakan ini dengan memenangi pusingan pertama dan kemudian CDEC Gaming mengetuk Newbee di peringkat pendahulu yang lebih rendah.

Pertandingan final grand adalah bintang muda yang muncul dan akan datang. Kedua-dua pasukan mempunyai senarai muda dengan KG.kaka sebagai veteran untuk Invictus Gaming.

Final grand adalah siri 3-2 yang akan menjadi cara Invictus Gaming. Ia adalah siri yang hampir tetapi Invictus Gaming menjadikannya satu lagi kejohanan dan terus menarik perhatian. Malangnya untuk CDEC, mereka tidak mempunyai finalis besar TI dalam pasukan mereka, seperti Invictus Gaming dengan Kaka.

ASIA TENGGARA

SEA adalah rantau yang sukar kerana ia mempunyai banyak pemain dan organisasi yang mahir dan bersemangat. Di rantau ini, Cignal Ultra, Team Jinesbrus, Geek Fam, dan BOOM ID bersaing untuk satu tempat di Sidang Kemuncak DOTA 11.

Terdapat skuad Filipina di Cignal Ultra yang diasaskan pada tahun 2019, skuad Indonesia dalam BOOM Esports, dan dua perlawanan yang dipadankan tetapi skuad berpengalaman di Team Jinesbrus dan Geek Fam.

Tidak hairanlah bahawa Geek Fam adalah pasukan yang membuatnya melalui kualifikasi ini. Dengan bintang veteran Dota di TNC.Raven, TNC.Kuku, dan DuBu, mengalahkan pasukan ini adalah satu permintaan yang sukar.

Anda perlu menyerahkannya kepada Kuku. Walaupun terdapat kontroversi yang mengelilingi bintang Filipina ini, dia telah bermain dalam banyak pertandingan pendedahan yang tinggi selama bertahun-tahun dan terus membuktikan dia adalah salah satu pemain Dota terbaik di tempat kejadian.
Malah selepas meninggalkan Predator TNC dan menjadi wajah francais mereka selama bertahun-tahun, dia menyertai pasukan baru dan segera memulakan kelayakan untuk kejohanan besar. Katakanlah apa yang anda inginkan tentang wataknya tetapi anda tidak boleh menafikan kejayaannya sebagai pro Dota!

The Summit S11 perlawanan

Untuk maklumat lanjut, sila layari sini.